Kronprinsen på storøvelse med Norsk Luftambulanse

helikopter

Torsdag 20. september klokken 11-12.00 kommer H.K.H. Kronprins Haakon til Fornebu og den største treningscampen Stiftelsen Norsk Luftambulanse noen gang har arrangert for luftambulansepersonell og andre etater.


Over fem uker deltar nærmere 300 redningsarbeidere fra luftambulansen, redningsdykkere fra brann- og redningsetater og paramedic-studenter fra Oslo Met. Dette gjøres for å kunne redde flere liv. Trening og kunnskapsutveksling er helt avgjørende for å lykkes i krevende oppdrag.

Kronprinsen skal selv delta i en av øvelsene der han vil ha en rolle som lærling i luftambulansecrewet. Øvelsen dreier seg om amputasjon ute i felt.

Prehospital amputasjon (amputasjon utenfor sykehus) forekommer cirka en gang i året i Norge. Siden det skjer så sjeldent er det desto viktigere å trene på det for å lykkes når det først skjer. Hendelser hvor det kan være aktuelt å amputere er ved for eksempel arbeidsulykker eller fritidsulykker der personen sitter fastklemt.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.