Krafttak med Kloppen

kloppen kreft
kloppen kreft
Solveig Kloppen inviterer til krafttak mot kreft. Foto: Espen Solli/TV2.

Over 32 500 nordmenn blir rammet av kreft hvert år, og det lever mer enn 250 000 nordmenn som har eller har hatt kreft.


Kreftforeningens årlige bøsseaksjon, Krafttak mot kreft, går over hele landet de første ukene i mars. På lørdag tar Solveig et krafttak for Kreftforeningen.

– Dette er noe som angår oss alle, og lørdag 4. mars inviterer jeg hele Norge hjem til meg til en direktesending som vi har kalt Krafttak hos Kloppen, sier programleder Solveig Kloppen.

– I stua mi blir det kjente fjes, vi får artister i hagen og bøssebærende russ. På kjøkkenet blir det kokker du har sett før, og sammen skal vi alle ta et krafttak mot kreft, forteller Solveig.

Blant gjestene som kommer, er Sigvart Dagsland, Carsten Skjelbreid, Frida Ånnevik, Peder Børresen (Moods of Norway) og Isac Elliot – de stiller alle opp for kreftsaken.

Målet med årets aksjon er som i fjor å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet. Det skal vi oppnå gjennom forskning og tilbud for pasienter og pårørende. Svært mange lever i dag med en kreftsykdom de ikke kan bli friske av, en uhelbredelig kreft.

Takket være forskning kan vi for første gang si at flere enn 70 prosent overlever. Likevel dør det nesten 11 000 hvert år.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.