Koronaviruset: Lions Tulipanaksjon 2020 er avlyst

tulipaner

Situasjonen som koronaviruset har skapt gjør det vanskelig for Lions å gjennomføre ordinære innsamlingaktiviteter. Guvernørrådet (styret) besluttet 17. mars å avlyse årets tulipanaksjon, og starte en intern kronerulling for å opprettholde Lions forebyggende arbeid for barn og unge.


Lions Tulipanaksjon, også kalt «Lionsdagen», er en innsamlingsaksjon som har vært gjennomført årlig i slutten av april i over 30 år. Årets aksjon skulle vært gjennomført 25 april. Da skulle vi ha solgt nesten en million tulipaner til privatpersoner og bedrifter som ønsker å støtte vårt forebyggende arbeid for barn og unge. Inntektene fra aksjonen fordeles mellom Lionsklubben lokalt og et nasjonalt fond, «Lions Tulipanfond». 

– Det er utrolig trist å måtte avlyse «vårens desidert vakreste eventyr», men guvernørrådet var enstemmige om beslutningen i går. Det føles som det eneste riktige å gjøre nå, sier guvernørrådsleder Bjørn Zarbell.

Tulipanaksjonen ble også behandlet i guvernørrådsmøte 12.03.2020 med følgende vedtak: Tulipanene er allerede i produksjon og kan således ikke avbestilles. Da var beslutningen å skulle gjennomføre aksjonen. Dog ikke på tradisjonelt vis med salgsboder og dørsalg, men gjennom digitale salgskanaler.

Mye har forandret seg siden vedtaket ble fattet sist torsdag. Mediene rapporterer nå om stadig flere bedrifter som enten har måttet stenge eller har iverksatt permitteringer for å begrense de økonomiske tapene. Samtidig ser vi at børsene over hele verden har hatt en markant nedgang siste uke. Mange arbeidstakere er permittert, og folk strømmer til NAV.

Flere Lionsklubber har de siste dagene tatt kontakt med ledelsen og uttrykt sin bekymring når det gjelder lokal gjennomføring av innsamlingsaksjonen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.