Koronakrisen: Sykehjem bruker «Minutt for Minutt» for å komme seg ut

televindu

I en tid hvor man må holde seg inne, må sykehjem se etter alternative løsninger for å kunne opprettholde en trivelig og hyggelig hverdag. Derfor tas nå minutt for minutt video plattformen “Televindu” i bruk for å åpne et vindu til verden. 


Covid-19 rammer sykehjem spesielt mye. Pårørende fortviler og besøk er ikke mulig. Heldigvis finnes det mange tilpasningsdyktige sykehjem i Norge, som gjør det beste ut av situasjonen.

Facetime, skype og videosamtaler er velkjent teknologi som blir benyttet mer enn noen gang. Nå ser Televindu også en mulighet til å bidra med sin minutt for minutt videoplattform. Beboerene på Romsås Sykehjem Attendo er noen av de som nå koser seg med video fra Televindu.

Les også:  Halvparten mener mediene krisemaksimerer koronaviruset

Televindu er en tilrettelagt videoplattform til personer med demens eller andre former for kognitiv svikt. Minutt for minutt videoene går i et tempo hvor alle kan følge med.

Televindu har valgt å gjøre videoplattformen gratis for alle frem til sommeren, slik at alle kan oppleve verden minutt for minutt til tross for omstendighetene.

– Vi ønsker å hjelpe der vi kan. Våre minutt for minutt videoer kan skape et vindu til verden i den mer isolerte hverdagen vi nå befinner oss i, sier Øystein Samestad Hansen, daglig leder i Televindu.

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

Flere har benyttet seg av Televindu. Blant annet har Romsås Sykehjem Attendo tatt minutt for minutt videoene i bruk. 

– Nå som det er vanskelig å gå ut eller dra på aktiviteter, er det mange som tar i bruk teknologi for å tilpasse seg til den nye hverdagen. Et av hjelpemidlene man kan ta i bruk, er Televindu. Her finner du over 200 minutt for minutt videoer som skaper et vindu til verden. Romsås Sykehjem Attendo, er en et av sykehjemmene som har tatt i bruk denne NRK inspirerte videoplattformen, sier Hansen.

Les også:  Tips for mentalt velvære på hjemmekontoret

Videoene er utviklet i samarbeid med psykologer og fagpersoner innenfor demens. Eksempler på videoer kan være dyrevideoer, fisking, strikking eller landbruk minutt for minutt.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.