Koronakrisen: Sykehjem bruker «Minutt for Minutt» for å komme seg ut

televindu

I en tid hvor man må holde seg inne, må sykehjem se etter alternative løsninger for å kunne opprettholde en trivelig og hyggelig hverdag. Derfor tas nå minutt for minutt video plattformen “Televindu” i bruk for å åpne et vindu til verden. 


Covid-19 rammer sykehjem spesielt mye. Pårørende fortviler og besøk er ikke mulig. Heldigvis finnes det mange tilpasningsdyktige sykehjem i Norge, som gjør det beste ut av situasjonen.

Facetime, skype og videosamtaler er velkjent teknologi som blir benyttet mer enn noen gang. Nå ser Televindu også en mulighet til å bidra med sin minutt for minutt videoplattform. Beboerene på Romsås Sykehjem Attendo er noen av de som nå koser seg med video fra Televindu.

Televindu er en tilrettelagt videoplattform til personer med demens eller andre former for kognitiv svikt. Minutt for minutt videoene går i et tempo hvor alle kan følge med.

Televindu har valgt å gjøre videoplattformen gratis for alle frem til sommeren, slik at alle kan oppleve verden minutt for minutt til tross for omstendighetene.

– Vi ønsker å hjelpe der vi kan. Våre minutt for minutt videoer kan skape et vindu til verden i den mer isolerte hverdagen vi nå befinner oss i, sier Øystein Samestad Hansen, daglig leder i Televindu.

Flere har benyttet seg av Televindu. Blant annet har Romsås Sykehjem Attendo tatt minutt for minutt videoene i bruk. 

– Nå som det er vanskelig å gå ut eller dra på aktiviteter, er det mange som tar i bruk teknologi for å tilpasse seg til den nye hverdagen. Et av hjelpemidlene man kan ta i bruk, er Televindu. Her finner du over 200 minutt for minutt videoer som skaper et vindu til verden. Romsås Sykehjem Attendo, er en et av sykehjemmene som har tatt i bruk denne NRK inspirerte videoplattformen, sier Hansen.

Videoene er utviklet i samarbeid med psykologer og fagpersoner innenfor demens. Eksempler på videoer kan være dyrevideoer, fisking, strikking eller landbruk minutt for minutt.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.