Korona-veileder for kollektivtransporten nå klar

buss

En veileder for smittevern på buss, tog, trikk, passasjerbåt, ferjer og andre offentlige transportmidler er nå klar.


– Tydelige og praktiske råd om hvordan transportselskapene kan drive godt smittevern er viktig framover. Mange har hjemmekontor, og det letter trykket på kollektivtransporten. Samtidig er hverdagen på vei tilbake, med barnehager og skoler som åpnes for mange.  Etter hvert som nå flere kommer til å reise, trengs det gode og praktiske løsninger for smittevern i offentlig transport, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Det er Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet som har utarbeidet smittevernveilederen, med innspill fra transportbransjen.

– Det skal oppleves som trygt å reise kollektivt og med drosje, både for passasjerer og ansatte. Veilederen som nå er på plass hjelper både transportselskapene og passasjerene til godt smittevern, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Veilederen er tilgjengelig på nett hos Helsedirektoratet.

Informasjon til reisende: Virksomheten bør sørge for å gjøre tilgjengelig informasjon om anbefalte smitteverntiltak for de reisende, for eksempel ved å henge opp plakater på holdeplasser, inne på transportmidlene mv. Alle reisende bør gis informasjon om at de ikke skal bruke offentlige kommunikasjon dersom de har luftveissymptomer eller hvis de er i hjemmekarantene eller hjemmeisolasjon.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.