Katter gjør eierne lykkeligere

katt

Norges vanligste kjæledyr har en positiv innvirkning på eierne sine. En fersk undersøkelse viser at 90 prosent av katteeiere i Norge blir lykkeligere av å tilbringe tid med katten sin.


Xtreme har gjort en undersøkelse på vegne av Agria Dyreforsikring i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Storbritannia av dyrenes emosjonelle verdi for katteeiere i fem land, og det er ingen tvil om at pusekattene våre gjør oss lykkelige!

Katt som kjæledyr er populært i Norge. Det er anslagsvis like under 800 000 eide katter her til lands fordelt på cirka 400 000 husholdninger. Det betyr at hver sjette husholdning har katt. Av de spurte katteeierne svarer 90 prosent at pus gjør dem lykkeligere.

– Det er godt forståelig at mange velger å ha en katt og blir i godt humør i selskap med dem. Det er familiemedlemmer som skaper en herlig atmosfære og er koselig å tilbringe tid sammen med, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Katter tilfører ikke bare lykke, de er også til stort selskap. Av de norske katteeiere svarer 75 prosent at de føler seg mindre ensomme i selskap med katten sin. 19 prosent sier at de også velger å søke trøst hos katten fremfor venner, familie og partnere.

De senere årene har vi sett at flere katteeiere velger å forsikre katten sin. Dette bidrar til økt kattevelferd og at flere katter kan leve gode og lange liv.

– Det har skjedd en positiv utvikling i Norge de siste årene og vi ser at stadig flere katteeiere velger å forsikre katten sin. Katten begynner å få en velfortjent økt status i samfunnet, noe vi er veldig glade for, avslutter Broholm Einarsen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.