Kathrine Sørland blir ny Specsavers-ambassadør

specsavers

Optikerkjeden Specsavers har fått en ny ambassadør, og denne gangen er det Farmen-aktuelle Kathrine Sørland som skal fronte optikerkjedens produkter og samfunnsengasjement.


Den tidligere modellen, programlederen og Frøken Norge-vinneren tar over stafettpinnen fra Halvor Bakke, og Specsavers mener hun er den ultimate ambassadøren for optikerkjeden.

– Kathrine Sørland representerer flere av selskapets verdier på en god måte. Hun er et norsk stilikon og har en bred tilhengerskare hos både de yngre- og eldre målgruppene vi ønsker å nå ut til. I tillegg er hun et flott menneske med et brennende engasjement for de samfunnsmessige utfordringene knyttet til manglende oppfølging av barn og unge som har nedsatt øyehelse, sier Philip Reiler, informasjonssjef i Specsavers.

Sørland kommer til å fronte Specsavers sine kampanjer «Gi syn til Tanzania» og «Årets brillemodell».

Fra Farmen til Tanzania
Kathrine er for tiden å se ukentlig på TV som deltaker i realityserien Farmen Kjendis som ble spilt inn i 2018. Nå tar hun steget fra bondeidyll ala 1919 til Tanzania for å dele ut briller og dermed “gi nytt syn” til flere tusen barn og voksne. Landet har en utfordring ved at de har kritisk mangel på optikere – det er kun fire optikere per million innbyggere, og de fleste har uansett ikke råd til å benytte seg av disse tjenestene.

– Dette går særlig utover barn og unge da de på grunn av manglende synstesting og behandling vil henge etter i læringen, sier Kathrine Sørland, som er stolt over å bidra til økt oppmerksomhet rundt en så omfattende og viktig problemstilling.

– For barn og unge i Tanzania kan et godt syn være avgjørende for at de skal få muligheten til skolegang, utdanning og senere arbeid.

Oppfordrer til å sjekke synet
Ambisjonene til Specsavers er å få enda flere til å teste synet tidlig nok, også her i Norge.

– eg er selv mor og vet hvor viktig det er med et velfungerende syn for barn i skolealder. Det er grunnleggende for å kunne lære og oppleve følelsen av mestring, noe som igjen er med på å bygge selvfølelsen til barna våre. Det er klart jeg ønsker å bidra, og jeg gleder meg til å dra til Tanzania i begynnelsen av mars med Specsavers, sier den populære profilen.

– Vi er svært fornøyde med å ha inngått denne avtalen med Sørland. Vi håper og tror at hun kan hjelpe oss med å fremme god øyehelse, samt bidra til å gi flere mennesker et bedre syn, avslutter Reiler.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.