Kasakhstan: Smittetoppen er passert, korona-krisen under kontroll

kasakhstan

I juli var det en kritisk korona-utvikling i Kasakhstan. Nå har situasjonen stabilisert seg, og helsemyndighetene kan se framover, og i likhet med resten av verden fokusere på å møte en eventuell ny smittebølge og arbeide med vaksine-spørsmålet.


Til dags dato er det registrert 92.662 tilfeller av koronavirus i Kasakhstan. 60 prosent av de som er blitt friske eller er på bedringens vei, og ved sykehusene har situasjonen blitt betraktelig mer oversiktlig og håndterbar.

Les også:  Halvparten mener mediene krisemaksimerer koronaviruset

Etter anbefaling fra Verdens helseorganisasjon, har Kazakhstan siden 1. august publisert den samlede statistikken over de som er smittet med Covid-19 og de som lider av lungebetennelse forårsaket av det nye koronaviruset. 

Helsedepartementet forbereder seg nå på en mulig ny bølge av Covid-19. Sengekapasiteten på landets sykehus er økt fra 30.400 til 49.700 og det er opprettet 2.962 mobile helseteam som kan settes inn hvis det oppstår behov. 

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

Tilgangen på medisiner er også under kontroll, og adgangen til å selge medisiner gjennom detaljhandel er utvidet. 

I likhet med resten av verden arbeider også helsemyndighetene i Kasakhstan aktivt for å få på plass en vaksine mot covid-19. Helsedepartementet har valgt ut 44 frivillige som ikke er eller har vært smittet med Covid-19 og derfor ikke har antistoffer. Den første test-fasen vil komme i september. Rundt 200 personer har meldt seg frivillig til å prøve på vaksinen mellom oktober og desember i år.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Oppsummert har den epidemiologiske situasjonen i Kasakhstan nå stabilisert seg.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.