Kadcyla godkjent mot brystkreft

| 15. august 2017
brystkreft

Kadcyla mot brystkreft.

En ny medisin fra Roche har nå blitt godkjent for behandling av brystkreft. Kadcyla (trastuzumab emtansin), til behandling av pasienter med HER2-positiv brystkreft, ble i dag godkjent av Beslutningsforum som behandlingsalternativ for norske pasienter.

– Vi er glade for at også norske brystkreftpasienter nå får tilgang til Kadcyla, en kreftmedisin som har vært godkjent for salg i Norge siden 2013. Dagens beslutning gir de aktuelle brystkreftpasientene et bedre behandlingstilbud som har vist seg å kunne øke overlevelsen og gi en gunstigere bivirkningsprofil, sier fungerende administrerende direktør Ellen M. Eidal i Roche Norge.

Kadcyla har siden september 2014 vært anbefalt i Norsk Bryst Cancer Gruppes medisinske retningslinjer for behandling av de aktuelle brystkreftpasientene.

Dagens positive beslutning kan gi om lag ett hundre norske brystkreftpasienter et behandlingstilbud som er vist å forlenge overlevelsen.

Tagger: ,

Kategorier: Behandlinger, Sykdommer

Om skribenten ()

Gunnar Andreassen er en helseinteressert forfatter, foredragsholder og frilansjournalist i bl.a. Bodøposten.no. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no.

Kommentarer er stengt.