Interoptik og Brilleland åpner butikker og gjenstarter optikertjenester

brilleland

Etter at helsemyndighetene fra 16. mars påla optikere å stenge for å forhindre spredning av koronasmitte, gjenåpner optikerkjedene Interoptik og Brilleland butikker på mandag 20. april og gjenopptar øyehelse- og synsundersøkelser fra tirsdag 21. april.


– De dramatiske tiltakene mot smittespredning har vist seg å fungere her i Norge. Vi er glade for at vi kan bevege oss i retning en normalsituasjon gjennom å igjen tilby øyehelsetjenester til våre pasienter, med gode smitteverntiltak i hver butikk, sier Frithjof Leegaard, administrerende direktør i Synoptik Norge AS som driver optikerkjedene Brilleland og Interoptik. 

Folkehelseinstituttet har utarbeidet smittevernsretningslinjer for optikerbransjen, med detaljerte tiltak både for ansatte butikkmedarbeidere, kunder, butikkarealet og for øyeundersøkelser av pasienter. Ved å følge disse retningslinjer kan pasienter, optikere, brillekunder og ansatte være trygge på at helsen deres ivaretas på en best mulig måte. 

– Vi må alle fortsatt bidra i den nasjonale dugnaden for å forhindre ytterligere smittespredning. Vi tar vår del av dette ansvaret, sier Frithjof Leegaard. 

Brilleland og Interoptik gjenopptar øyehelse- og synsundersøkelser fra og med tirsdag 21. april.

Mandag 20. april gjenåpner Interoptik-kjeden 13 og Brilleland 47 butikker som har vært stengt den siste måneden. 

Totalt har Interoptik 73 butikker i Norge, mens Brilleland har 78 butikker. Altså er det butikker som har holdt åpent den siste måneden, men da uten å kunne tilby øye- og synsundersøkelser, kun akutt synshjelp. 

– Vi kunne redusert våre økonomiske tap ved å stenge alle butikkene og permittere ansatte i perioden. Men som helseaktør har vi et ansvar for å bistå personer som har sterkt behov for synshjelpemidler. Vi har derfor holdt butikker åpne for varesalg og avhenting av briller og linser, i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger. Vi ser imidlertid frem til å åpne alle butikker og tilby øyehelsetjenester fremover, sier Frithjof Leegaard.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.