Hyllest til organdonasjon i Bragernes kirke

organdonasjon

Den 20. september 2018 inviterer Bragernes menighet og Stiftelsen Organdonasjon til en kveld viet organdonasjon, med konsert, foredrag og møter med mennesker som har fått livet endret av organdonasjon.


– Vi ser at det fremdeles hersker ulike misoppfatninger rundt religion og det å donere organer. Det er mange som er usikre på om organdonasjon er forenlig med deres tro, sier Hege Lundin Kuhle, daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon.

Håper på spredning
– De fleste store religioner tillater organdonasjon, eller lar det være opp til den enkelte, sier Kuhle.

Hun er glad for samarbeidet med Bragernes menighet og Den norske kirke, og håper at også andre menigheter kan tenke seg å gjøre noe tilsvarende.

Nestekjærlighet
Domprost i Tunsberg Bispedømme, Kjetil Haga, er enig med Kuhle. Han mener at dette er et viktig samarbeid.

– Hvert år dør pasienter i organkø. Ut fra kristen etikk er ikke organdonasjon problematisk. Tvert imot er det en måte å vise omsorg for andre på, gjennom å gjøre mot andre det du vil at andre skulle ha gjort mot deg, sier Haga.

Musikk og sterke historier
På programmet står blant annet inspirasjonsforedrag av Anne Grethe Solberg, som ble skutt og invalidisert av eks-mannen sin. Stjernekamp-vinner Knut Anders Sørum, og pianist og komponist Erlend Skomsvoll vil stå for musikalske innslag med Bragernes kirkes jentekor. Domprost Kjetil Haga vil intervjue Monica Fuglesang, som lever med sitt tredje hjerte, og Inger og Gunnar Holmen, som mistet sin 18 år gamle sønn i en ulykke. Han reddet fem mennesker etter sin død gjennom organdonasjon.

Arrangementet er en del av Donasjonsuka 2018.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.