Hvor mye vekt vil gastrisk sleeve hjelpe deg å miste?

operasjon

Operasjonen Gastrisk sleeve regnes som den mest effektive slankeoperasjon som finnes, med mest aktive og langvarige effekter på vekttap. Operasjonen tar en stor del av magesekken ut av magen, og etterlater seg en avlang, liten “sleeve”.


Både de hormonelle forandringene det forårsaker i kroppen, og størrelsen på selve magen, vil hjelpe til med å miste vekt og holde den borte effektivt.

Men hvor mye vekt vil jeg miste?
Dette er et veldig vanlig spørsmål folk stiller når de vurderer slankeoperasjon. Det riktige svaret her er – det kommer an på. Det er ikke noe nøyaktig antall kilo for alle pasientene, selv om det er en statistikk, som setter prosentandelen mellom 25-80% av overflødig fett tapt over en periode på 18+ måneder etter operasjonen.

Resten avhenger av kroppstype, fysisk aktivitet, opprettholdelse av et balansert kosthold og sunn livsstil.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

De hormonelle endringene
Operasjonen Gastrisk sleeve vil skape hormonelle endringer i kroppen som vil redusere sultplager – magen vil være mye mindre og kroppen vil forstå at den trenger mindre mat, så det vil ikke være behov for å være sulten hele tiden.

Disse hormonelle endringene sies å vare i ca. et år etter operasjonen til kroppen tilpasser seg, og deretter vil den mindre magen overta regelverket.

Karbohydrat-fattig diett og mye væske
Ingen kirurgisk inngrep, uansett kroppsendring vil ikke takle seg selv uten konstant hjelp fra personen. Fra deg. Og holde deg til et balansert kosthold, er en av de viktigste måtene å få mest mulig ut av operasjonen gastrisk sleeve..

Siden karbohydrater er de viktigste skurkene som skaper sult og setter en demper på fettforbrenningen, er det et klokt valg å ha så lite av dem i systemet ditt.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Drikk mye væske, men riktig væske – ikke-sukkerholdig, ikke-kullsyreholdig – er også viktig. Friskt vann er den beste drikken noensinne!

Vær aktiv, hold deg i form
Legene og andre profesjonelle konsulenter vil hjelpe deg med å finne ut hvor mange fysiske aktiviteter du kan og bør gjøre etter operasjonen – konsultasjonene er en del av prisen på gastrisk sleeve – men faktum er – hvis du vil få en reell fordel ut av operasjonen, starte og holde en aktiv livsstil er veldig viktig. Ikke bare vil det hjelpe deg med å gå ned i vekt, men det vil også redusere sjansene for å bli sittende fast med hengende hud og det hjelper deg å bygge opp muskelvev for å erstatte fettvevet.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Så, som du tydelig kan se – det er statistikken, og så er det deg og hva du legger inn i prosessen. Jo mer du gir, jo mer får du (kvitt overflødig vekt).

Og du trenger ikke å finne ut av det alene, profesjonelle klinikker vil ha eksperter for å hjelpe deg med alt dette, så hvis du har spørsmål, det være seg om hvor mye vekt du kan forvente å miste, pris på gastrisk sleeve, om operasjonen anses som passende for deg eller noe, ikke nøl med å ta kontakt med overvekts-operasjoner.no og spør konsulentene. De er der bare for deg!


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.