Hvor interessert er vi egentlig i treningsreiser?

natur mosjon

Treningsreiser, både reiser der deltakerne får prøvd seg på en stor variasjon av ulike aktiviteter eller mer nisjepregede spesialreiser, har vært et aktuelt tema i flere år.


I følge Tickets siste Kantar Sifo undersøkelse har 14 prosent av oss veldig stor eller ganske stor interesse for treningsreiser.

Å kombinere en ferie med fysisk aktivitet har blitt mer populært de siste årene. Tidligere var det kun et veldig begrenset antall som interessert seg for treningsreiser til utlandet, men i takt med at etableringen av rene treningshotell og at sterke hotellkonsepter utvikles og tilpasses har også interessen økt.

Les også:  Fitness24Seven forlenger avtalen med Iver

– De siste årene har vi sett en tydelig trend mot mer opplevelsesfylte ferier enn bare det å være på en sandstrand. I tillegg er interessen for trening og helse generelt sterkere enn noensinne, noe som gjør at treningsreiser er i tiden, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef hos Ticket.

Interessen for treningsreiser er størst blant de mellom 18 og 30 år. Mange i denne aldersgruppen trener mye på hjemmebane og for dem er det helt naturlig å ta med seg denne vanen også på ferie. En treningsreise kan for eksempel brukes til å teste ut nye aktiviteter eller forbedre ferdighetene i det man allerede driver med til vanlig. Da har man tid og kan få hjelp til treningen av profesjonelle instruktører.

Les også:  Oppfordrer deg til å besøke en gapahuk på søndag

Interessen for treningsreiser er derimot minst blant de over 66 år. Mange i denne alderen har blitt pensjonister, og har da kanskje bedre mulighet til å disponere tiden sin og få tid til trening og mosjon i hverdag slik at behovet for en treningsreise minsker. 

Det er også en viss forskjell på interessen avhengig av hvor i landet man bor. Størst interesse har de som bor i Oslo/Akershus der 16 prosent oppgir at de har stor eller ganske stor interesse av slike reiser.

Les også:  Oslo kommune med ishall i verdensklasse: Jordal Amfi

6 av 10 oppgir at de er veldig lite interessert i å reise på en treningsreise i 2019. Minst interessert er de som bor på Indre Østlandet eller i Nord Norge med hhv 65 og 64 prosent.

Hvor stor eller liten er din interesse for å reise må en treningsreise i 2019?

1. Veldig stor, 3 prosent
2. Ganske stor, 11 prosent
3. Ganske liten, 21 prosent
4. Veldig liten, 59 prosent
5. Usikker/vet ikke, 6 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifoundersøkelse, riksrepresentativt utvalg


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.