Hvilken hudkrem passer din hud?

hudpleie
hudpleie
Det er viktig å velge rett hudkrem.

Det å velge riktig hudkrem er et vanskelig, men viktig valg for de fleste av oss, og det finnes en jungel av ulike hudkremer i dagligvaren, helsekostbutikkene og apotekene. Til tross for at det er så mange ting å tenke på når en velger hudkrem, er det svært viktig å ta vare på den huden vi har – den skal vi ha med oss hele livet!


Noen hudkremer har mye fett, og disse er tilpasset tørr til svært tørr hud. Disse er ment å være en substitutt til den tørre huden vår. En kan se om en har tørr hud om huden føles lite elastisk, fremstår rynkete eller flasser. Dette kan også være et tegn på atopisk eksem, hvor huden oppleves svært tørr, flasser og kan bli rød. Personer som sliter med atopisk eksem eller generell tørr hud har bruk for en fettrik krem, hvor det er en stor andel fett i kremen. Disse kremene oppleves litt vanskeligere å smøre ut, men holder til gjengjeld mye lenger enn lettere hudkremer.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Lettere hudkremer har mindre fett, og er tilpasset mer normal til tørr hud. De fleste hudkremene her vil ikke tilstoppe hudens porer, siden dette kan medføre urenheter. De er også viktige for å motvirke rynker.

For de som har svært fet hud eller sliter med akne er det flere behandlingsmetoder, men et av de viktigste tiltakene vi kan gjøre selv er å bruke en riktig fuktighetskrem. Disse hudkremene bør ha egenskaper som ikke tilstopper porene og har lite fett i seg. Dette er fordi tilstopping av porene i overhuden kan medføre akne. En vil heller ikke ha mye fett i kremen, da fete hudkremer gjør at en får et ekstra fettlag som igjen bidrar til skinnende hud.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Har du sensibel hud bør du være oppmerksom på parfyme, ulike konserveringsmidler og fargestoffer hudkremer kan være tilsatt. Sensibel og allergisk hud reagerer på svært ulike tilsetningsstoffer, og her er erfaring viktig. Finn deg en god hudkrem som passer huden din, men ikke vær redd for å teste ulike kremer! En allergisk reaksjon kan holdes i sjakk med antihistaminer om noen hudkremer ikke passer din hud.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Selv om det er mange ulike typer hudkremer er rådgiving og erfaring den beste metoden for å finne sin perfekte hudkrem. Det å kunne prøve ulike hudkremer er det absolutt beste! Og du finner mange gratis vareprøver på Prøvepakken.com som her en egen oversikt med gratis hudkremer.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.