Hva er prosedyren for mini gastrisk bypass?

operasjon lege

Som pasient er det viktig å forstå prosedyren til mini gastrisk bypass, og å vite hva du kan forvente i løpet av prosessen. Dette hjelper deg med å forberede deg på prosedyren og er en nyttig måte å unngå stress.


Ved å kjenne til den eksakte prosedyren før den gjennomgår den, kan pasienten bedre gjøre seg klar både fysisk og mentalt, og ved å gjøre det, gjøre prosedyren enklere for seg selv.

Hva skjer før prosedyren til mini gastrisk bypass? Selv om selve prosedyren er viktig, er forberedelsene til den ikke mindre viktig.

Forstå prosedyren
For det første skal pasienten forstå hva mini gastrisk bypass er. Det viktigste som skiller mini- og en fullstendig gastrisk bypass-operasjon er at under mini gastrisk bypass er det mindre tarmomlegging, og det tar kortere tid enn den fulle.

Under denne prosedyren er magen delt inn i to deler, som kalles øvre og nedre poser, og tynntarmen blir delvis ført om. Ved å gjøre dette, skjer vekttap på grunn av to grenser som er opprettet: grense for mengden kalorier per måltid og grense for kaloriopptak under fordøyelsesprosessen.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Før operasjonen av mini gastrisk bypass
Under en konsultasjon med en bariatrisk kirurg blir det bestemt om prosedyren er nødvendig, og i så fall hvilken, en full eller mini gastrisk bypass-operasjon passer best til pasientens behov.

Etter avgjørelsen er det best å forstå konsekvensene av prosedyren og begynne å forberede seg på den ved allerede å starte matvanene som vil være nødvendige etter prosedyren.

Vanene inkluderer:

  • Spise siden det er nødvendig etter operasjonen – å spise saktere og tygge maten mer forsiktig, da magen vil fordøye seg annerledes etter operasjonen, og kroppen vil stole på at tenner skal kverne maten;
  • Spise mindre, proteinbaserte måltider hver 3-4 time, og planlegge og tilberede måltidene på forhånd;
  • Drikker rikelig med vann ved å nippe til det hele dagen, men unngå å gjøre det under måltidene. Etter operasjon vil ikke pasienten kunne konsumere store mengder væsker på en gang, og vil trenge å drikke små mengder vann konstant.
Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Prosedyren
Etter alle konsultasjoner og forberedelser er det på tide med selve operasjonen.

Hva skjer under operasjonen av mini gastrisk bypass? Prosedyren til mini gastrisk bypass overvåkes strengt av den bariatriske kirurgen og de gir instruksjoner som er tilpasset pasientens kropp og helse. Pasienten kan trenge å ha forskjellige laboratorietester og -undersøkelser, og vil sannsynligvis måtte følge begrensninger på kostholdet eller til og med medisiner.

Operasjonen utføres ved bruk av generell anestesi, noe som betyr at pasienten vil være bevisstløs under selve prosedyren. I dag utføres bariatriske kirurgiske inngrep laparoskopisk, noe som betyr at et lite rørformet instrument med et kamera festet til det settes inn i kroppen gjennom små snitt i magen. Kirurgen ser alt gjennom kameraet, og på den måten unngås behovet for store snitt, noe som også betyr at etter operasjon vil det være mye mindre arr. Dette er hva kirurgen gjør:

  • De deler magen ved hjelp av en laparoskopisk stiftemaskin. På grunn av dette er ikke mesteparten av magen festet til spiserøret, og dermed får den ikke mer mat lenger. Magen er nå mindre og er formet som et lite rør.
  • Kirurgen går utenom en del av tarmen og fester resten av tarmen til den nydannede magen.
  • Når maten blir konsumert går den inn i den lille rørlignende magen, omgår en del av tarmen og gjenopptar den normale fordøyelsesprosessen i den gjenværende tarmen.
Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Og det er det som skjer før og under operasjonen av mini gastrisk bypass. Ved å vite alt dette, kan du forberede deg på prosedyren med mindre stress og mer kunnskap. Vurderer du denne operasjonen? Har du spørsmål? Besøk Overvekts-operasjoner.no, og spesialistene våre vil hjelpe deg!


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.