Hva du bør vite om åreknuter

hud

Først og fremst er det jo greit å vite at åreknuter ikke er farlige. De kan være ubehagelige og ganske sjenerende, men de er ikke et tegn på at noe er galt.


I de aller fleste tilfeller i det minste. Om du ikke vet hva åreknuter er, så er det de tykke, blå, slyngende venene som folk har på bena. Det er som oftest noe som rammer de som er litt eldre, eller overvektige.

Risikoen for å få det kan således minskes ved å trene, være i mer aktivitet og sunt kosthold. Da åreknuter ikke er farlige så er det ofte slik at folk ikke søker hjelp for dem, men det er visse tilfeller hvor det kan gjøre vondt når du har dem, da er det kanskje greit å kontakte noen som kan hjelpe. Det finnes jo heldigvis steder hvor man kan søke hjelp, og det finnes visse prosedyrer man kan foreta for å fjerne smerter og åreknutene selv.

Hva du kan gjøre
En klinikk som Åreknuteklinikkene er jo midt i blinken sånn sett, da de spesialiserer seg i slike problemer. Åreknuter kan forebygges og lindres, og det finnes behandlinger med ulike metoder også tilgjengelige. For eksempel så finnes det noe som heter skleroterapi, hvor du injiserer et medikament for å få knutene til å minskes eller til og med forsvinne.

En annen er Laserbehandling, hvor du da får lokalbedøvelse før et kateter blir brukt til å sette inn laseren.

Det finnes også andre muligheter, blant annet med kirurgisk inngrep, men det viktigste er at de som gjør dette er eksperter. Og det er de hos Åreknuteklinikkene, hvor de kan både hjelpe deg rent praktisk sett, men også gi deg råd for hva du selv kan gjøre.

Om du har åreknuter eller kjenner noen som har det, så bør dette være neste stoppested.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.