Helseskadelig vasking

vask hygiene

Å vaske er nødvendig, blant annet på grunn av helse. Skitne hjem og arbeidsplasser kan være skadelig for helsen, blant annet kan skitne bad, kjøkken og oppholdsrom være smitteklider.


Men på en annen side kan også vasking være skadelig for helsen. Daglig renhold av boligen er vanligvis ikke skadelig for helsen, men om man bruker rengjøringsmidler med skadelige kjemikalier eller bruker feil kroppsholdning når man støvsuger eller vasker gulvet kan man oppleve uheldige virkninger for helsen på lang sikt.

Les også:  Dette frykter vi på reise i Norge: Sykdom, tyveri og terror på topp

Særlig risikablet er hovedrengjøring og flyttevask. Dette er en total nedvasking av en hel bolig, gjerne gjennomført på kort tid, og alt fra belastningsskader og overeksponering til skadelige kjemikalier er ikke uvanlig.

I slike tilfeller er det ofte smart å vurdere om man bør bruke en bedrift for å gjennomføre jobben. Det finnes mange som kan gjøre jobben, for eksempel gjennomfører Oslo Flyttehelp både flyttevask, visningsvask og hovedrengjøring.

Les også:  Gjenåpner lesesaler og serveringssteder for studentene i Oslo

Hovedrengjøring er noe som er vanlig hos bedrifter og offentlige bygg, men det er også nødvendlig med en total nedvasking av boliger med jevne melomrom.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.