Helseklokke kan redde liv

helseklokke
helseklokke
Lanserer norsk helseklokke som kan redde liv.

Terje Tobiassen (52) og partnerne i det norske gründerselskapet ContinYou har utviklet en helseklokke som kan forutse kritiske hendelser som sykdom og fall. Idéen kom etter at Tobiassen selv fikk hjertestans under en biltur i 2014.


Nå får ContinYou drahjelp fra mobilselskapet Telia til å skape oppmerksomhet rundt klokken.

Tanken på å hjelpe andre med å unngå hjertestans ga Terje Tobiassen idéen om å utvikle en helseklokke som både måler og overvåker puls, oksygennivå, metning i blodet, barometrisk trykk og temperatur. Hver for seg måler de viktige detaljer om form og fysikk, men samlet gir de unik innsikt som aldri før er blitt kombinert i én og samme løsning.

Målet med klokken er å sørge for at eldre kan bli hjemme lenger, lette presset for hjemmesykepleien og å spare samfunnet for store beløp. Nå får Tobiassen og ContinYou drahjelp fra mobilselskapet Telia til å skape oppmerksomhet rundt klokken på TV, på nett og i kinosaler over hele landet.

– Velferdsteknologi er ikke bare viktig for de eldre, men også deres pårørende. Det som skjedde med meg under bilturen i 2014 var en stor belastning for både familien min og meg. Denne klokken gi trygghet til både de som bruker den og deres familie, forteller Terje Tobiassen, daglig leder og gründer i det Sandnes-baserte selskapet ContinYou.

Klokken Contact er designet og produsert i Norge og målgruppen er brukere over 60 år.

– Basert på at pulsen går opp og oksygenmetningen ned, kan vi estimere hvorvidt en person kan komme til å besvime eller om det eksisterer en risiko for at det kan skje. Gjennom mobilteknologi kommuniserer klokken fra brukeren til pårørende og helsepersonell, sier Tobiassen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.