Helseforetakene valgte SAS som flyselskap

sas

Sykehusinnkjøp HF har på vegne av helseforetakene gjennomført en anbudsprosess hvor SAS har fått førsteprioritet på de største og mest trafikkerte flystrekningene i Norge, både for pasient- og tjenestereiser, i inntil fire år.


Helseforetakene flyr innenlands i Norge for omlag 400 millioner kroner årlig. Det var kombinasjonen pris og hyppige avganger som ble utslagsgivende for valg av selskap. 

– Det er gledelig at vi har vunnet de største rutene, og vi ser frem til et fortsatt tett og godt samarbeid med Helse-Norge i tiden fremover til beste for pasienter og ansatte, sier konserndirektør og CFO i SAS, Torbjørn Wist. – Vi skal også i de kommende årene vise oss tilliten verdig ved å levere pålitelig og servicevennlig flytransport for denne gruppen reisende som virkelig trenger flyet for å ha tilgang på helsetjenestene i Norge.

SAS ble foretrukket som førstevalg på de mest trafikksterke strekningene i Norge, eksempelvis mellom Oslo og Stavanger, Trondheim, Harstad/Narvik og Tromsø. Widerøe fikk alle rutestrekningene på det som omtales som kortbanenettet, og dette gir helsereisende sømløse gjennomgående reiser i kombinasjon med SAS’ nettverk.

Den nye avtalen trer i kraft 1.april 2020.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.