Halvparten mener mediene krisemaksimerer koronaviruset

munnbind

Selv om 2 av 3 nordmenn er fornøyd med mediedekningen av koronaviruset, mener nesten halvparten av oss at mediene har krisemaksimert.


Det viser AgendaTrackers ferske undersøkelse som også avslører hvilke medier som har vært nordmenns viktigste primærkilde for koronainformasjon, opplyser Ranaposten.

Analyseselskapet YouGov og kommunikasjonsbyrået PR-operatørene, som står bak undersøkelsen AgendaTracker, har sett nærmere på nordmenns syn på mediedekningen av Covid-19 i 2020. Selv om det virker som om nordmenn generelt er fornøyde – 2 av 3 mener mediedekningen har vært saklig og til å stole på – mener mange at mediene har et stort forbedringspotensial.

– Mer enn 1,7 millioner nordmenn mener at mediene har fokusert for mye på viruset, at mediene til tider har krisemaksimert, og at det har vært for mye useriøs dekning av koronasituasjonen, som kjendishistorier og fly som må lande tidsnok så passasjerene skal slippe karantene. Dette tyder på at mange også har vært misfornøyd med mediedekningen, sier Lukas Loeb, partner i PR-operatørene.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.