Grasrotandelen: 800.000 kroner til Sykehusklovnene

sykehusklovnene

Årets første utbetaling fra Grasrotandelen er klar. 225 millioner kroner sendes denne uken til lag og foreninger i hele Norge. Over 800.000 korner går til Sykehusklovnene.


– På grunn av korona-viruset har vi vært nødt til å sette mange av de aktivitetene vi er så glad i, på vent. Grasrotandelen betyr mye for mange lag og foreninger, og det er med stor glede at vi nå skal betale ut grasrotmidler for de første fire månedene av 2020, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Det har vært knyttet spenning til hvilke konsekvenser korona-situasjonen ville få for Grasrotandelen. Vi kan konstatere at summen som utbetales kun er tre millioner kroner lavere enn ved samme utbetaling i fjor. Likevel kan det være lag og foreninger som opplever større nedgang enn andre. 

Foreninger med en høy andel sportsspillere blant sine grasrotgivere, vil oppleve en større nedgang enn de som ikke har det. Mangelen på aktiv idrett har naturlig nok gitt stor omsetningsnedgang på Oddsen, og Tippekupongen har vært ute av drift i mange uker. Det slår også ut på Grasrotandelen.

Nesten 1,3 millioner av Norsk Tippings kunder har valgt en grasrotmottaker. Det koster dem ingenting, og et beløp som tilsvarer sju prosent av spillinnsatsen deres går til den grasrotmottakeren som kunden har valgt. Dette er spill-kundenes støtte direkte til foreningen eller klubben de er glad i. 

Til tross for nesten 1,3 millioner givere, er det likevel fortsatt mange av Norsk Tippings kunder som ennå ikke har valgt seg en grasrotmottaker.

– Jeg oppfordrer alle til å bli grasrotgiver – i dag, sier Åsne Havnelid.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.