Glutenfri pizza i frysedisken

pizza
pizza
Glutenfri pizza i butikken. (illustrasjonsbilde).

Så mange som 5% av befolkningen sier at de har glutenallergi. Enda flere sier de har en intoleranse for gluten. Andelen som kjøper glutenfrie produkter på grunn av sunnhet og helse er høy, og spesielt unge kvinner skiller seg ut.


Stadig flere matvare-leverandører kommer med glutenfrie alternativer, og nå melder Dr. Oetker seg på i klubben. Ny glutenfri pizza Ristorante er på vei inn i frysedisken.

Pizzabunnen i nye Ristorante Glutenfri er laget av andre ingredienser enn pizza fra konkurrerende produsenter. Hovedkomponentene er rismel, potetstivelse, potetflak og erteprotein, som gjør at den glutenfrie pizzabunnen blir sprø og knasende. Det vil være to smaksvarianter som kommer på markedet, der den ene er bestselgeren Mozzarella og den andre er nye Salame. Begge smaksvariantene kommer uten palmeolje.

«Utfordringen med en glutenfri pizza er at deigen mangler viktige proteiner som holder på gass og vanndamp. Det er denne gassen og vanndampen som gjør at deigen hever. Men uten disse bindemidlene har det vært vanskelig å få til en luftig og sprø pizzabunn,» sier Brand Manager Even Kjos Brandeggen.

«Det har vært tydelig kommunisert fra vårt hovedkontor at det ikke slippes et produkt på markedet uten at det er grundig testet, og at dette er så nært opptil originale Ristorante som mulig. En stor europeisk forbrukertest viser at vi har fått til dette, så vi har derfor store forventninger til hvordan produktet vil bli tatt imot hos norske forbrukere,» sier Øystein Bu, Adm Dir i Dr Oetker Norge.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.