Gjør klar for gradvis gjenåpning: Tar inn halvannet tonn med håndsprit

farmasiet

Samtidig som regjeringen i går la frem planen for hvordan samfunnet gradvis skal gjenåpnes, rullet det inn over 1.620 liter med hånddesinfeksjon til Farmasiets apoteklager. – Håndsprit blir nå viktigere enn noen gang, sier sjefen i Norges største nettapotek.


Hele 27.000 flasker med hånddesinfeksjon ankom i går lageret til Norges største nettapotek, Farmasiet. Det var ikke tilfeldig.

– Når samfunnet gradvis gjenåpnes blir renhold viktigere enn noen gang. Derfor har vi planlagt leveransen av disse handsprit-flaskene i god tid, så nordmenn på en lettvint måte kan fortsette å sørge for god håndhygiene, forteller daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth.

Og salget har heller ikke latt vente på seg etter regjeringens pressekonferanse.

– Hånddesinfeksjon ble umiddelbart det mest solgte produktet vårt etter det kom inn på lager. Partiet med 27.000 flasker kommer nok til å bli revet bort de neste par ukene, sier Furuseth.

Regjeringen la frem flere oppdateringer under gårsdagens pressekonferanse for hvordan samfunnet gradvis skulle gjenåpnes. Blant annet med skoleåpning fra førstkommende mandag for alle elever, økning fra fem til 20 mennesker som kan være sammen med én meters mellomrom, samt åpning av treningssentre og godkjennelse for arrangementer med opptil 200 personer fra 15. juni. Farmasiet-sjefen mener at hver av disse punktene utgjør et spesielt behov for stadig god håndhygiene.

– Nordmenn generelt har vært veldig flinke med å bistå til smittereduksjon. Det er viktig at dette arbeidet fortsetter også etter at restriksjonene gradvis lettes, sier Furuseth, og peker på flere scenarioer hvor dette er viktig:

– 17. mai er rett rundt hjørnet, samtidig vil folk nå samles i større forsamlinger enn vi har gjort på flere måneder. Selv når barnebarna besøker besteforeldrene sine er det fort gjort å hjelpe til med en og annen ting i huset. Dette er bare noen av flere eksempler på at god hygiene er spesielt viktig å ivareta i tiden som kommer.

Selv med et stort lass av håndsprit understreker Furuseth at håndsåpe er det mest effektive mot koronaviruset.

– Såpe er kanskje det viktigste middelet vi har for å bekjempe koronaviruset. Men det er ikke gitt at håndsåpen er tilgjengelig overalt hvor vi er, spesielt nå som sommeren banker på døren og vi bruker mer tid utendørs. Da er det viktig med muligheten for å opprettholde god håndhygiene med en hånddesinfeksjon på innerlommen, avslutter Farmasiet-sjefen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.