Gjenåpner lesesaler og serveringssteder for studentene i Oslo

SiO

SiO åpner nå flere lesesaler og serveringssteder for Oslostudentene som følge av lettelser i smittetiltakene for unge.


I dag gjenåpner Eilert spiseri og Georg kaffebar på UiO, Blindern. Den populære møteplassen og pizzastedet Union864 på Kringsjå Studentby holder også åpent. 

Håper å åpne mer
SiO jobber med videre plan for flere serveringssteder som skal åpne etter hvert som flere studenter er tilbake på campus. Listen over gjenåpnede steder oppdateres fortløpende.

– Vi gleder oss veldig til å møte studentene igjen etter hvert som vi kan åpne flere steder, sier Fredrik Refsnes, campusdirektør i SiO. Han håper det blir mulig å åpne flere serveringssteder dersom smittesituasjonen og kundegrunnlaget tillater det.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Smittevern på plass
SiO Mat og Drikke følger myndighetenes forskrifter og retningslinjer for å skape et sikkert miljø for gjester og ansatte.

– Vi har strenge rutiner når det gjelder smittevern, og vi ser at også studentene er flinke til å følge rådene om avstand og registrering, samt bruk av antibac, forteller Refsnes.

Lesesaler på studentbyene 
SiO gjenåpner også lesesalene på de største studentbyene. 

– Studentene tilbringer mer tid hjemme som følge av digital undervisning, og vi vet at mange setter pris på å kunne gå til en lesesal utenfor sin egen hybel, sier boligdirektør Gunn Kirsti Løkka i SiO.

SiO åpner i dag lesesalen i Olav. M. Troviks vei 70 på Kringsjå Studentby. Her kan studentene lese fra mandag – fredag fra kl 8-22. Lesesalen i Rolf E. Stenersens allé 25 på Sogn Studentby får nå et strøk maling under nedstengningen og åpner igjen i løpet av neste uke.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

– Vi skal åpne flere lesesaler, kollokvie- og aktivitetsrom på Sogn Studentby fremover, og tror det kommer til å være kjærkomment for studenter som ønsker avveksling fra lange dager med hjemmestudier, forteller Løkka.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.