Full tilgjengelighet på Babcocks ambulansefly

babcock

Onsdag 11. desember ble det full tilgjengelighet på ambulansefly i hele Norge, med ni av ni operative fly fordelt på samtlige syv ambulanseflybaser.


Mandag 9. desember hentet Babcock inn to erstatningsfly for flyene som ble satt på bakken grunnet teknisk feil. De to erstatningsflyene ble plassert på basene i Tromsø og Alta. 

Babcock har nå hentet inn et tredje erstatningsfly for fly nummer to på Gardermoen som er i operasjon fra klokken 13:00 i dag. Det vil si at ni av ni fly er tilgjengelig, fordelt på de syv ambulanseflybasene. Erstatningsflyene i Alta og på Gardermoen flyr kun langbane. Fem av seks fly i Nord-Norge flyr på kortbanenettet. 

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

– Vi er fornøyde med at erstatningsflyene er på plass slik at ambulanseflybasene er fullt oppsatt med operative fly. Det er Flykoordineringssentralen/AMK som bestemmer hvilke oppdrag som skal tildeles Babcock og ambulanseflyene. Vi har fortsatt fullt fokus på å få utbedret feilene på de flyene som står på bakken slik at de igjen blir operative, sier daglig leder i Babcock Norge, Marius Hansen.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.