Fruktpause for å markere Verdensdagen for psykisk helse

appelsiner

50 skoler over hele landet markerer Verdensdagen for psykisk helse med gratis frukt til elevene. Tore Angelsen, prosjektleder i Skolefrukt, mener samarbeidet er viktig for å synliggjøre sammenhengen mellom psykisk helse og kosthold.


Det er tredje året på rad at Skolefrukt og Verdensdagen for psykisk helse samarbeider om å gi 50 skoler gratis frukt for å markere Verdensdagen for psykisk helse. 

–  Kosthold og psykisk helse henger tett sammen. Å spise sammen er en fin mulighet for sosialt samvær som igjen er bra for det psykososiale miljøet på skolen. Det er også en fin anledning til å vise at man bryr seg om menneskene rundt seg ved å være nysgjerrig og å spørre mer, sier Tore Angelsen.

Å spise sunt og variert er med på å bygge god psykisk helse. Mange skoleansatte har erfaring med at sunn matpakke og inntak av frukt og grønt på skolen kan gi et bedre læringsmiljø og elever som trives.

Haugenstua skole er en av skolene som benytter seg av tilbudet om gratis frukt. Haugenstua skole ønsker å makere Verdensdagen for psykisk helse for lærere og elever for å ha fokus på psykisk helse. Dette gjør de ved å gi lærere en hyggelig start på dagen ved å servere kaffe og frukt. De håper ved dette å inspirere lærere og elever til å snakke om psykisk helse i klasserommet og ha fokus på årets tema #spørmer.

 –  Det er hyggelig å kunne dele ut noe som smaker godt og kan gi en god start på dagen. Det kan også være innledning til å si hei, og spørre hvordan har du det i dag, sier sosiallærer Hilde Solbjør ved Haugenstua skole.

Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal FN-dag 10. oktober. I Norge har vi lokale markeringer i ukene 39-42. Dette er Norges største opplysningskampanje og dugnad for psykisk helse. I 2018 var det over 1500 markeringer i Norge, i år satser vi på enda flere.

Årets tema «Gi tid» oppfordrer til å bruke tiden på det som er godt for den psykiske helsen.

Alle har en psykisk helse, og den varierer gjennom hele livet. Vi kan trene på å bli sterkere psykisk, og vi kan hjelpe andre til å styrke deres psykiske helse.              

Skolefrukt er et tilbud til alle norske grunnskoler om å abonnere på frukt og grønnsaker. Det kan enten være foreldrebetalt ordning eller at skolen oppretter felles bestilling som blir betalt av kommune, skole, FAU eller andre. Ordningen driftes av Opplysningskontoret for frukt og grønt på vegne av Helsedirektoratet.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.