Forvirring om fullkorn ifølge ny undersøkelse

nestle

En ny studie med over 1002 norske respondenter gjennomført på vegne av Nestlé Frokostblandinger, viser at det er betydelig forvirring blant nordmenn om hvor mye fullkorn vi skal spise daglig.


Studien viser at 57% av nordmenn anser seg for å ha en «god» forståelse av hva fullkorn er.

Bodøposten.no melder at studien viser at hovedårsaken til at nordmenn tror vi ikke spiser nok fullkorn, er fordi de ikke forstår fordelene (38%) eller hvilke matvarer de kan finne det i (43%). For eksempel tror nesten én av 10 at fullkorn er å finne i hvitt brød (9%). Bare 70% av de spurte nordmennene mener det er viktig å spise fullkorn.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.