Første nye Beech B250 ambulansefly til Norge

Babcock Scandinavian AirAmbulance

Torsdag landet det første av de 10 topp moderne Beech B250 ambulanseflyene som skal inn i den norske luftambulansetjenesten fra 1. juli, på Gardermoen.


Flyet er en oppgradert versjon av flyene som brukes i ambulanseflytjenesten i dag. Det er utstyrt med det siste av navigasjons- og flysikkerhetsutstyr, og kan lande på alle flyplasser i det norske kortbanenettet.

Etter at flyet var ferdigstilt på fabrikken i USA, ble det fløyet over til Sveits, hvor det fikk medisinsk innredning. Fra Sveits gikk turen til Chester i England for klargjøring, og i formiddag gikk turen over Nordsjøen til Gardermoen.

Nylig kom også den nye ambulansejeten til Norge, og daglig leder Marius Hansen i Babcock Scandinavian AirAmbulance er glad for at flyene nå begynner å bli klare i henhold til planen.

– Jeg er glad for å se at flyene nå kommer til Norge, og vil berømme alle som har stått på for å sikre at alle de små detaljene i dette store prosjektet har falt på plass, sier Marius Hansen.

De øvrige ni flyene skal etter planen ankomme Norge i løpet av de neste ukene.

Også administrerende direktør Øyvind Juell Luftambulansetjenesten HF er glad for det han ser.

– Det er gledelig at de første nye flyene til luftambulansetjenesten nå har kommet til Norge i henhold til vår bestilling. Det er også betryggende at Babcock er i rute og forventer å ha alle de nye flyene på plass når de overtar kontrakten og skal levere den flyoperative delen av tjenesten vår 1. juli, sier  Øyvind Juell.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.