Flytting kan være en katastrofe for helsen

oppbevaring arkiv

Vi flytter alle flere ganger i løpet av livet, og jo eldre vi blir jo mer har vi å flytte med samtidig som kroppen vår tåler mindre.


Ikke bare må vi løfte mer og vi får lettere alvorlige skader, men konsekvensene kan være omfattende. Sykdomsfravær er en av virkningene, men er du riktig uheldig kan du få alvorlige plager med ryggen din.

Les også:  Coronaviruset: Kraftig økning i hjemlevering og utlevering til bil

Og er ikke ryggen din på plass kan de hende du må trekke deg tilbake fra arbeidslivet og bli ufør. Har du overbelastet ryggen din under flytting, vil symptomene ofte komme gradvis for så å bli værre. Derfor er flyttehjelp viktig.

Du må først og fremst planlegge flyttingen din, og du trenger flytteutsyr som bærereimer og lignende. Dessuten må du løfte riktig, bruker du feil teknikk kan du pådra deg en skade.

Les også:  Coronaviruset: Dekker avbestillinger til hele verden

Vanligvis er de smartere å bruke et selskap for å ordne flyttingen for deg. Det er mange å velge mellom, men om du trenger flyttehjelp i Oslo er Totalflytting en av de mest anerkjente aktørene.

Om du ikke bor i hovedstaden finnes de mange selskap som kan hjelpe deg, husk at de lønner seg å sjekke priser først om avstanden er lang.

Les også:  Ruter med oppfordring til kollektivpassasjerer: Unngå å reise hvis du ikke må

Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.