Flere resepter på nett

komplett apotek

Den 19. oktober er det et år siden Direktoratet for e-helse åpnet for kjøp av reseptbelagte medisiner på nett. Komplett Apotek er Norges ledende nettapotek, og den klare trenden er at stadig flere nordmenn nå får viktige medisiner levert hjem på døren.


– Det er bestilt 1 900 ulike legemidler på resept hos Komplett Apotek siden 19. oktober 2016. Det er gjerne de sensitive medisinene hvor kundene kvier seg for å gå i de fysiske apotekene som er mest populære. For eksempel selger vi mye av potensmidler og p-piller, sier administrerende direktør Geir Eide i Komplett Apotek.

En del legemidler mot MS, kreft og HIV føres heller ikke i mange av de fysiske apotekene, og er derfor etterspurte i nettapoteket.

Komplett Apotek har siden oppstarten opplevd stor pågang og interesse fra ulike kundegrupper som vil handle reseptbelagte legemidler på nett, men det er nesten bare yngre mennesker som har tatt i bruk tjenesten.

– Selv om vår eldste kunde er 94 år, er bare 13 prosent av kundene som kjøper reseptbelagte legemidler på nett over 60 år. Det er et paradoks ettersom det gjerne er de eldre som ofte har de største vanskelighetene med å komme seg fysisk på apoteket, sier Eide.

Det er like enkelt å handle legemidler på nett som i fysiske apotek. I dag sender alle norske leger resepter til en database, som alle apotek har tilgang til. Kunden identifiserer seg med Bank ID og personlig passord, bestiller sine resepter og velger levering på dør eller post i butikk. Kunden får også god oversikt over egne resepter. Det også mulig å bestille medisiner som trenger kjølig oppbevaring via Komplett Apotek.

Blå resepter på nett håndteres på samme måte som i andre apotek. Hver enkelt resept blir kontrollert av farmasøyt før den blir klargjort og sendt i diskret innpakning.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.