Flere bruker digitale helsetjenester

dips
dips
Administrerende direktør Tor-Arne Viksjø i DIPS ASA.

Nordmenn fortsetter å skjerpe appetitten på digitale helsetjenester. Hver tredje sykehuspasient som har lest sin journal digitalt, opplever mer involvering og føler seg tryggere på behandlingen.


Landets største undersøkelse om nordmenns holdninger til, og bruk av, digitale helsetjenester – Norsk e-helsebarometer – ble presentert på en stor konferanse i Svolvær i dag. Undersøkelsen er gjennomført av analyseselskapet Opinion, på oppdrag fra det norske e-helseselskapet DIPS ASA.

– Ikke overraskende er kvinner fortsatt mer aktive enn menn i bruk av digitale helsetjenester. Og aldersgruppen 20-49 er de mest aktive e-helse brukerne blant oss, forteller administrerende direktør Tor-Arne Viksjø i DIPS ASA.

– Med Europas høyeste Internettutbredelse, er det kanskje ikke så rart at vi nordmenn er digitalt aktive også innenfor helsespørsmål. Vi tar i bruk ny teknologi og digitale tjenester i et mye høyere tempo enn i de fleste andre land. Det er spesielt gledelig at undersøkelsen bekrefter at pasientene opplever en merkbar, positiv effekt av digitaliseringen, sier Viksjø.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.