Fire av ti nordmenn kjøper vann på flaske hver uke

sodastream

Norge har ett av verdens beste kranvann. På tross av dette sløser nordmenn med penger og miljøet ved å kjøpe ressurskrevende engangsflasker. I forbindelse med verdens vanndag slipper SodaStream en fersk undersøkelse som viser at rundt fire av ti kjøper vann på flaske hver uke. Samtidig synes nesten sju av ti nordmenn at de har en bærekraftig livsstil.


Verdens vanndag markeres den 22 mars, en dag som er stiftet av FN for å sette fokus på spørsmålene om vann rundt omkring i verden. Det at engasjementet rundt klimarelaterte spørsmål har økt de siste årene, er det vel ingen som er i tvil om. Et engasjement som dessverre ikke gjenspeiles i nordmenns kjøpevaner når det kommer til vann i engangsflasker av plast. En undersøkelse som nylig ble gjennomført av SodaStream, viser at 39 prosent av nordmenn kjøper vann på flaske hver uke.

– Verdens vanndag er et svært viktig initiativ. Spesielt når det viser seg så tydelig av forbrukerne fortsatt kjøper litervis med vann hver uke, på tross av at vi i Norge har verdens beste vann i krana. Mengden vann som kreves for å produsere en engangsflaske i plast, kan være opptil sju ganger så mye vann som det er i selve i flaska. Sammen må vi bli flinkere til å redusere både plastforbruket og unødvendig vannforbruk sier Jörn Viefheus, adm. direktør for SodaStream Nordics.

På tross av at forbruket av engangsflasker er høyt i Norge, så er nordmenn best i Norden når det gjelder å avstå fra flaskevann. Hele 61 prosent oppgir at de aldri kjøper vann på flaske.

Nest best er Finland. Der oppgir 57 prosent det samme. Både Sverige og Danmark ligger derimot en del bak. Bare 47 prosent i de respektive landene oppgir at de velger bort vann på plastflaske.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.