FINN stopper salg av produkter som forbindes med coronaviruset

beskyttelsesutstyr

FINN har nye regler når det gjelder salg av produkter som kan forbindes med coronaviruset (covid-19). I en periode fremover tillater man ikke annonsører å selge produkter som kan forbindes med coronaviruset (covid-19), som f.eks. munnbind, støvmaske og desinfiseringsprodukter.


FINN tillater heller ikke annonser hvor produktet som selges sies å kunne beskytte mot, forebygge eller forhindre smitte av coronaviruset. 

Årsaken til at FINN velger å stanse disse annonsene, er at man ser at annonsene kan bidra til å spre frykt i en utsatt situasjon. FINN ønsker heller ikke at markedsplassen vår skal bli en distributør av feilprisede helserelaterte produkter knyttet til corona (covid-19).

– Vi ønsker å stoppe denne typen annonser nå med tanke på situasjonen vi befinner oss i. Ved å ta dette grepet unngår vi forhåpentligvis økt spredning av frykt og usikkerhet blant folk, i tillegg til at vi bidrar til å gjøre plattformen vår enda tryggere for våre brukere. I Sverige har Blocket valgt å gjøre det samme, sier Geir Petter Gjefsen, leder for Forbrukertrygghet i FINN. 


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.