Fellesorganisasjonen vil avkriminalisere narkotika til eget bruk

Fellesorganisasjonen

Narkotikabruk er avkriminalisert under koronakrisen. Fellesorganisasjonen (FO) ønsker å erstatte straff med hjelp, også når krisen er over.


I vinter leverte Rusreformutvalget sin anbefaling til regjeringens narkotikapolitikk. De foreslår at narkotika avkriminaliseres. På grunn av koronakrisen har Riksadvokaten bedt politiet nedprioritere nettopp bruk og besittelsessaker. FO mener det i praksis betyr at rusbruk er avkriminalisert og krever at det fortsetter når krisen er over.

– Mennesker med alvorlige ruslidelser må møtes med hjelpende hender, ikke håndjern, sier Mimmi Kvisvik, leder av Fellesorganisasjonen.

Les også:  Ny smittevernveiledning for kjøpesentre

Fellesorganisasjonen (FO) er fagforeningen for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere som jobber med mennesker med ulik rusproblematikk. De mener at dagens straff er lite effektiv i å forebygge mot narkotikabruk og å få mennesker ut av rusavhengighet.

Forbundet reagerer på at hjelpetilbudene til rusavhengige for tiden er redusert på grunn av koronaviruset.

– Rusreformutvalget advarer nettopp mot det som skjer nå, at vi går fra straff til ingenting. Mange som sliter med rus har andre utfordringer i tillegg. Nå står de uten tilbud, uten omsorg og uten hjelp. Det er dårlig politikk, konstaterer Kvisvik.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

– Sammensatte problemer krever helhetlige sosialfaglige løsninger, avslutter Kvisvik.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.