Felleski gjør skituren enklere

snø ski

Vi nordmenn elsker å gå på ski, det finnes til og med et ordtak om at vi nordmenn er født med ski på bena. Det å gå på ski er noe vi lærer fra barnsben av, og videre i oppveksten.


Entusiasmen omrking skigåing kan også godt forklares med nordmenns suksess innen vinteridrett som slalom, skihopping, skiskyting, langrenn og så videre.

Alle disse momentene er nok også det som har dannet tradisjonen med ski i Norge, tenk bare på påsketiden og skigåing.

Den teknologiske utviklingen har også drevet brukervennligheten og gjør at det er veldig fristende å gå på ski. Tenk bare på utviklingen fra treski til glassfiberski, og fra skismøring til smørefrie ski. I den senere tiden har også felleski kommet.

Felleski er også smørefrie ski med en slags fell under skiene som glir i nedoverbakke men hjelper deg med tak i oppoverbakke, dermed er felleski veldig populært hos vanlige skigåere. Les mer om felleski på websiden Felleski.no.

Skilenge og størrelse på skistaver er som vanlige ski, men du må huske på å ikke smøre felleski og tenke på jevnlig vedlikehold.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.