Fare for streik ved LHL-klinikkene

unio lhl
unio lhl
Det er fare for streik ved LHL-klinikkene fra morgenen onsdag 1. februar.

Spekter og Unio møtes hos Riksmekleren tirsdag 31. januar med frist ved midnatt for å komme til enighet i LHL-meklingen. Hvis det ikke oppnås enighet har Unio i dag meldt plassfratredelse for medlemmer ved både Feiring og Glittre.


Forhandlingsbruddet er i hovedsak begrunnet med krav om endring av pensjonsordning fra LHL/Spekter. LHL var tidligere medlem av Virke, og er nå medlem av Spekter. Forhandlinger om etablering av overenskomster tilpasset Spekters avtalesystem har tatt tid, og endring av pensjonsordning har vært et sentralt spørsmål.

Meklingen omfatter 270 medlemmer i Unios forbund Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk Ergoterapeutforbund, Forskerforbundet og Norsk Radiografforbund. Også LO, YS, Akademikerne og SAN møter Spekter i meklingen som ledes av Adele Matheson Mestad

– Vi går alltid inn i mekling med ønske om løsning, men det er krevende og viktige spørsmål som ligger på bordet, sier Unios forhandlingsleder i Spekter-området, Eli Gunhild By.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.