Får ikke vise bilder av sigarer

sigarer

Frp reagerer sterkt på at Håkon og sigar.com ikke får vise bilder av sigarene sine på deres lukkede nettsider. Partiets helsepolitiske talsperson, Åshild Bruun-Gundersen stilte skriftlig spørsmål til Høie, nå har han svart.


– Det overrasker meg at et parti som Høyre, som tradisjonelt sett har satt enkeltmenneskets frihet i fokus, samtidig som de har gitt utrykk for at de er et næringsvennlig parti nå velger å tolke dette regelverket på strengest mulig vis, sier Bruun-Gundersen.

Som svar på spørsmålet til Bruun-Gundersen og FrP sier statsråd Høie at han ser på lovreguleringen på dette området som dekkende, og at det ikke er behov for endringer.

– Det er greit at Høyre skal være et konservativ parti, men også de må anerkjenne at verden har forandret seg. Internett er en stor del av vår hverdag, og i fremtiden vil antakelig enda flere butikker være nettbaserte. Her har vi en kreativ gründer som har startet noe for seg selv i Risør. Der er kundegrunnlaget tynt. Det kan ikke være sånn at man må være bosatt i Oslo eller Bergen for å drive med sigarer, sier Bruun-Gundersen.

Da Høyre fikk kjempet gjennom plain pack-påbudet sitt for noen år siden, valgte stortingets flertall at plain pack ikke skulle gjelde for sigarer. Argumentet var at sigarer ikke var fristende for barn og unge. Nå vil helsedirektoratet at sigar.com ikke får bruke bilder på sine nettsider, fordi de frykter for rekrutteringen.

– Helsedirektoratet kan ikke velge når de mener sigarer appellerer til unge og når det ikke gjør det. Dette er en stengt nettside som krever at man får bekreftet alderen sin gjennom å legitimere seg. I teorien er dette strengere enn de fysiske butikkene, der alle uansett alder kan se på varene, sier Bruun-Gundersen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.