Få havet i din hule hånd med omega-3

Forever

Vi anbefales å spise kilder til omega-3, men vet du hvorfor? Og har du oversikt over om du får i deg den anbefalte daglige dosen? Med kosttilskuddet Forever Arctic Sea får du en velbalansert kombinasjon av omega-3-fettsyrene DHA og EPA, og gjør samtidig et godt valg. Produktet er nemlig sertifisert for sin omtanke for havmiljøet.


Nesten all fisk inneholder mye proteiner, sunt fett, D-vitaminer, jod og selen. Det gjør fisk til en sunn, og viktig, del av kostholdet ditt. Vi anbefales å spise en normalporsjon på omtrent 150 gram fisk og skalldyr to til tre ganger i uken, noe som dekker kroppens behov for marint omega-3-fett. Men hvorfor er da omega-3-fett så viktig for kroppen?

Om omega-3
Omega-3 inngår i gruppen essensielle fettsyrer. Essensielle syrer er livsnødvendige, men noe som kroppen ikke kan produsere selv, og derfor må disse syrene tilføres via kostholdet. Omega-3-fettsyrer er en stoffgruppe som er like viktig som vitaminer, mineraler og aminosyrer for at kroppen skal fungere gjennom hele livet. EPA og DHA er langkjedete omega-3-fettsyrer, som bidrar til hjertets normale funksjon. DHA jobber også for at hjernen og synsevnen skal fungere normalt. Forever Arctic Sea inneholder like mye DHA som EPA, noe som gir en god balanse mellom disse flerumettede omega-3-fettsyrene.

Naturlige kilder til DHA og EPA er fet fisk som laks, makrell, sardiner og sild. I Forever Arctic Sea får du vår egen kombinasjon av EPA og DHA, fra fiske- og blekksprutolje. Begge disse oljene kommer fra Friend of the Sea-sertifiserte leverandører, noe som innebærer at produktet er framstilt med omtanke for et bærekraftig havmiljø.

Balansen viktig
I maten vi spiser i dag finnes det ofte betydelig mer omega-6 enn omega-3. Ulike fettsyrer har ulike funksjoner i kroppen, og fordi omega-3- og omega-6-fettet samspiller med hverandre er det viktig at man får en riktig balansert mengde av begge.

Uten fiskesmak
Forever Arctic Sea er laget for å etterligne et kosthold rikt på fisk og skalldyr, men fisk har jo en ganske særpreget smak som ikke alle liker. Dette produktet passer også for dem som vegrer seg for fisk. Kapslene i Forever Arctic Sea smaker nemlig ikke fisk, men friskt av sitron og lime.

Forever Arctic Sea passer derfor alle som er usikre på om de får i seg den anbefalte dosen av omega-3-fettsyrer. Syrer som vi nå vet er viktige for hele livet.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.