Extacy godkjent for terapi

mdma tabletter

Etter flere år med testing har Food and Drug Administration (FDA) gitt MDMA, også kalt extacy, Breakthrough Therapy Designation for behandling av posttraumatisk stresslidelse. Stoffet er med andre ord klassifisert som et medisinsk gjennombrudd for mental terapi.


MDMA er hovedingrediensen i partystoffet extacy, og har vist seg å gi pasienter vesentlige forbedringer i kliniske tester over flere år.

Snart vil fase 3 av testene starte for utvidet bruk at MDMA innen psykoterapi for pasienter med alvorlige diagnoser. Norges forskningsråd støtter studier for å undersøke om MDMA kan være nyttig i behandling av traumatisk angst i Norge.

MDMA utløser etter 30-60 minutter en 3–5 timer lang gledesfølelse. Ved overdosering er det fare for skadevirkninger da stoffet øker kroppstemperaturen. Nyere forskning konkluderer med at bruk av MDMA stort sett er trygt dersom man tar pauser fra aktivitet og får i seg moderate mengder væske.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.