Ensomhet, mangel på sex og sjalusi: Slik ble single rammet av korona

stress

Pandemien har utfordret hverdagen på mange måter, ikke minst gjelder de som er singel. Fysiske dater, romantikk og intimitet er ikke like lett tilgjengelig, og de selskapssyke blant oss har fått satt kreativiteten på prøve.


I en ny undersøkelse har happn kartlagt hvordan pandemien har påvirket sex- og kjærlighetslivet. Resultatet viser at enslige føler seg mer ensomme samtidig som savnet etter intimitet har vokst.

Ensomhet, rastløshet og mangel på intimitet er tre følelser som er blitt forsterket i løpet av våren. I alle fall hvis du spør single. I en ny undersøkelse utført av den globale datingappen happn oppgir nesten 35 prosent av norske single at de har følt seg mer ensomme enn vanlig.

Les også:  Tips for mentalt velvære på hjemmekontoret

Mer enn hver fjerde person svarer samtidig at ønsket om å møte en partner har blitt sterkere. For hver tiende person har perioden i stedet ført til sjalusi overfor mennesker som allerede er i et forhold.

Noe annet som også har lidd under pandemien, er den seksuelle kontakten, som ofte hører kjærlighetslivet til. Over halvparten av norske single på happn sier at perioden med sosial distansering har skapt et stort savn når det gjelder seksuell kontakt.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

– Vi vet at kjærlighet og sex i dag henger sammen. Du kan uttrykke kjærlighet på mange måter. Gjennom ord, kvalitetstid og intimitet. Å ha sex med en partner i dag er vanskeligere enn det pleier å være, og det er noe vi har savnet i tiden med sosial distansering, sier Marine Ravinet, Head of Trends hos happn.

Pandemien er snart over. Dette betyr at dating vil komme i gang igjen, og fysiske dater blir snart det normale, men kanskje aldri på samme måte som før. Selv om Norge ikke har innført karantene, har folk tatt ansvar når det gjelder sosial distansering.

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

Å møte mange nye mennesker kan være risikabelt, noe som gjør denne perioden til en mulighet for å satse på én spesiell person. Gjør det beste ut av situasjonen, kjenn etter om tiltrekningen finnes der og bli bedre kjent med hverandre.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.