En «syk» PC kan gi deg helseplager

macbook
macbook
Er din datamaskin beskyttet?

I dagens samfunn bruker vi alle en datamaskin, om ikke i jobbsammenheng så har vi alle minst en datamaskin for privat bruk, enten det er en PC, laptop, iMac, Macbook, nettbrett eller smarttelefon som jo også er en datamaskin. Og en slik datamaskin har følger for deg og din helse.


Om din datamaskin ikke fungerer kan det potensielt ha alvorlige virkninger for din personlige helse. Om du skal bestille legetime eller bestille ny medisin eller søker om medisinsk informasjon på nettet og din datamaskin ikke fungerer som den skal i den aktuelle situasjonen kan det medføre helseplager for deg og/eller din nærmeste familie.

Men lang mer vanlig er det at din datamaskin, tablet eller smarttelefon har spyware, virus eller annen malware som gjør at den ikke fungerer som den skal, vanligst er det at datamaskinen går mye saktere enn den skal.

Som de fleste andre bruker du datamaskinen daglig, og om den går mye saktere enn den skal vil det medføre irritasjon som igjen kan gi andre plager som hodepine og mentale plager som bekymringer. Og om din datamaskin er infisert med spyware kan kriminelle hente ut finansiell informasjon som ditt kredittkort nummer og ødelegge din personlige økonomi, noe som igjen vil medføre bekymringer og andre problemer som kan medføre sykdomsfravær og at du må oppsøke lege.

Derfor er det viktig å sikre seg med antivirus dataprogrammer, og om du bruker en iMac eller Macbook bør du bruke MacKeeper.no som du kan laste ned gratis. Det finnes også apper som sikrer din smarttelefon tilgjengelige på Google Play og iTunes.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.