Egen Covid-19 teststasjon for studenter i Oslo

Studentsamskipnaden SiO

12.08 åpnet SiO Helse en egen teststasjon for Oslo-studentene på campus Blindern ved UiO. – Det er både viktig og bra at SiO og UiO sammen legger til rette for at Oslo-studentene tester seg for Covid-19, sier direktør i SiO Helse, Trond Morten Trondsen.


Studenter i Oslo som mistenker at de er smittet av covid-19 kan teste seg på den nye teststasjonen på Frederikkeplassen på Blindern. Studentene ringer til SiO Helse (22 85 33 00) for å avtale tidspunkt og får deretter beskjed om oppmøtetidspunkt for testing.

SiO Helses teststasjon er et supplement til Oslo kommunes testtilbud,. Dersom det ikke er ledig time på Blindern, vil studenter fortsatt ha mulighet til å bestille koronatesting via kommunens koronatelefon. Tilbudet gjelder for studenter tilknyttet SiO.

– Med full bemanning vil vi kunne teste opp mot 1500 studenter i uken og vi planlegger for å kunne doble testkapasiteten. Det gjør det enklere for studenter å teste seg, samtidig som det avlaster Oslo kommunes testtilbud, sier SiO Helses direktør Trond Morten Trondsen

– Vi jobber tett med studiestedene i Oslo for å gjøre tilbudet kjent for studentene, sier direktør i SiO Helse Trond Morten Trondsen

– Vi har jobbet masse med smittevern sammen med fadderne og vi opplever stor bevissthet blant studentene. De vil gjerne ha et så normalt semester som mulig, sier direktør i SiO Helse Trond Morten Trondsen

– Et lett tilgjengelig testtilbud er viktig for å kunne holde campus så åpent og trygt som mulig, og for at studentene våre skal føle seg godt ivaretatt. Derfor er vi glade for dette gode samarbeidet med SiO Helse, sier UiOs rektor Svein Stølen.

Ved teststasjonen tas det penselprøve fra både hals og nese. Det er gratis å ta testen. Det er ikke mulig å ta blodprøver ved denne teststasjonen. Studentene vil heller ikke bli undersøkt av lege.

Prøvesvaret sjekkes av den enkelte på www.helsenorge.no eller på www.furstpasient.no én til to dager senere. Studenter som ikke har norsk personnummer, må ringe SiO Helse for å få svar. Ved positiv test, vil man bli kontaktet av bydelens smittevernteam for oppfølging.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.