E-sigaretter bedre enn vanlige sigaretter?

e-sigarett
e-sigarett
Er e-sigaretter sunnere?

Om du røyker pipe, rulletobakk eller vanlige sigaretter har du sikkert vurdert å slutte røykingen. Det finnes mange måter å trappe ned inntaket av nikotin, eller å få i seg nikotin på andre måter. Røykeplaster og nikotin tyggis er vanlig. Enkelte prøver også snus.


Hovedårsaken til at de fleste ønsker å slutte med røyk er jo den høye faren for kreft. Men man kan faktisk fremdeles røyke helt uten å få i seg nikotin.

For å røyke helt nikotinfritt kan man bruke e-sigaretter. Dette er elektroniske sigaretter som fylles med dampvæske som skaper røyken når man bruker e-sigarettene. Man kan velge mellom mange forskjellige smaker, slik at man finner noe som passer man er bekvem med.

Så om du ønsker et bedre alternativ enn vanlige sigaretter er e-sigaretter et bedre alternativ, rett og slett fordi de ikke inneholder nikotin.

Merk at e-sigaretter ikke anbefales til personer som ikke har røyket vanlige sigeretter eller tobakk tidligere, og at det er 18-års grense på kjøp.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.