Drar igang «jentebølge» på rulleski

idt

Mange jenter kan nok være litt redde for å prøve seg på rulleski, men det er ingen grunn til. Du vil oppdage at det er kjempefin trening – og dritgøy! smiler PT Carina Kristiansen.


Kristiansen har i mange år jobbet som personlig trener, og står bak det svært populære konseptet «Gården Bootcamp» i Drammen. Nylig dro hun i gang en egen rulleskitrening – spesielt rettet mot jenter og damer på nybegynnerstadiet. Det ble suksess fra første stavtak.

– Når man først mestrer svinger, staking og bremsing, er det en super treningsform å gå på rulleski. Alle har hørt skrekkhistorier om stygge fall, derfor har vi sørget for sikre rammer rundt treningene våre. Vi er på en parkeringsplass uten fart, bakker og trafikk. Da kan vi terpe på teknikk, samtidig som folk blir tryggere på skiene, forklarer Kristiansen

Hun anbefaler følgende teknikk for nybegynnere som trenger å bremse på rulleski:

– Skrev mest mulig ut, og press hælene utover slik at det virkelig river i skinka. Da begynner det å bremse!

Carina Kristiansen har som mål å skape en landsomfattende bølge kalt «Jenter på rulleski»; egne treningshelger og treningsgrupper som sørger for at jenter i alle aldre kommer seg ut med hjul å beina.

– Vi har arrangert èn treningshelg allerede – i Tønsberg sammen med Elin Årseth og Sportsjentene – og satser på noen flere i løpet av sesongen. Dette er et lavterskeltilbud til jenter som vil lære seg å gå på rulleski med mye latter og humør. Her kan du være med uansett form, fasong og alder, understreker Kristiansen- som har fått i stand en utstyrsavtale med IDT og Bjørn Myhre Sport.

Som rulleskiprodusent, har IDT sørget for at Carina & co har fått skikkelig utstyr på beina, og markedssjef Morten Iversbakken er full av lovord om den nye «jentebølgen»:

– Rulleski er ikke lengre forbehold de som trener helproft og går styggfort på langrennski. Det er blitt en allment akseptert treningsform, som både er svært effektiv og morsom. Gutta har i stor grad fått øynene opp for dette, og nå ser vi at jentene i ferd med å komme etter. Det er takket være folk som Carina at dette skjer. Vi har nylig tatt inn Marthe Karlsen, Linn Ravndal og Live Mannsåker som IDT-ambassadører nettop fordi vi synes det er viktig å få jenter ut på rulleski, så dette er et helt topp initiativ!


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.