DNA-test for trening til Norge

dnafit
dnafit
Norseman 2016 vinner Kari Flottorp Lingsom diskuterer resultatene sine sammen med DNAFit PT Erik Hansen på Optimal Trening i Oslo.

Nå kan du snart tilpasse treningen på treningsstudioet til din DNA. Ny forskning avdekker at trening i samsvar med din DNA-profil kan gjøre resultatene dine markant bedre og redusere prøving og feiling.


En ny, uavhengig klinisk studie utført av University of Central Lancashire og publisert i Biology of Sport Journal i april i fjor, viser at idrettsutøvere som tok en DNA-test kalt DNAFit og trente i samsvar med sine genetiske egenskaper, hadde nesten tredoblet atletisk fremgang etter åtte uker sammenlignet med de som hadde genetisk uoverensstemmende treningsprogram.

Avi Lasarow, CEO i DNAFit, fastslår, “Ditt DNA er unikt, og genene dine spiller en viktig rolle i å bestemme hvordan du responderer på trening og ernæring. Vårt mål er å gi vanlige mosjonister, alt fra nybegynnere til semi-profesjonelle, tilgang til et verktøy som hjelper dem å oppnå bedre resultater ved å ta i bruk informasjon om sin egen genetikk. Uavhengig om målet ditt er å slanke deg, bygge muskler eller å slå en personlig rekord, så vil DNAFit gi deg helt unik informasjon om din egen kropp som du kan bruke til å trene og spise smartere.”

DNAFit brukes verden over av en rekke sportsstjerner, samt er tatt inn av kjente kjeder som Les Mills og Golds Gym. En av de første norske eliteutøverne til å bruke DNAFit er Kari Flottorp Lingsom. Hun er en av Norges beste kvinnelige triatleter og vant ekstremløpet Norseman i fjor. Kari sier ”Det har vært mye prøving og testing for å finne frem til de treningsmetodene jeg bruker i dag, så det var veldig interessant å se at mine DNAFit resultater er i overenstemmelse med hva jeg har kommet frem til på egenhånd.”


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.