– Det er typisk revmatikere å være best!

snø ski

– Sjur Røthe viste med sitt VM-gull i dag at alt er mulig selv med revmatisk sykdom. Sjur har gjort en bragd, for det kreves mer av han enn av de friske deltakerne å vinne. Det er typisk revmatikere å være best, sier generalsekretær Bente Slaatten i Norsk Revmatikerforbund (NRF).


Etter fleipen om det gamle ordtaket om at det er typisk norsk å være best, kommer Slaatten til alvoret.

– Revmatikere lever med kroniske smerter og andre plager som gjør livet ekstra utfordrende. De må ha jernvilje og evne til å stå på for å komme i mål.Det er utrolig hyggelig å lese alle de glade meldingene som kommer inn fra medlemmene våre i dag. Noen skriver at de ble så inspirert av Røthe at de har hentet fram skiene i boden og er på vei ut for å gå på ski. Han er en ekte NRF-helt! Vi sender han våre varmeste gratulasjoner, uttaler Bente Slaatten.

Ikke hvile men trene
– Tidligere fikk revmatikere beskjed om å ta det med ro og hvile for å unngå smerter og fatigue. Nå viser nyere forskning at den beste medisinen er intensiv trening. Derfor har NRF trenings- og mosjonskontakter i alle fylker og vi tilbyr en rekke tilpassede treningsaktiviteter over hele landet. I fjor fikk vi over 3000 revmatikere opp av sofaen med treningstilbudet «Kom i form med NRF». Sammen med riktig kosthold og medisin er trening vår viktigste oppskrift, forklarer Slaatten.

Trening som medisin
Jens Stoltenberg har samme diagnose som Sjur Røthe (bekhterev), og i likhet mange andre bruker Stoltenberg trening som medisin for å holde hjulene i gang. Forrige helg kvalifiserte NRF-medlem Emilie Bekken (14) seg til VM i dansen freestyle på tross av sin diagnose leddgikt.

– Vi oppfordrer alle med muskel- og skjelettplager å gjøre sitt beste for å holde seg i form, avslutter Slaatten som er leder for 34.000 medlemmer i Norsk Revmatikerforbund.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.