De aller fleste apotekene er åpne – Hold avstand

apotekerforeningen

– Det er gledelig å se at de aller fleste apotekene klarer å holde åpent. Forrige uke var mange apotekansatte i karantene, bl.a. etter utenlandsreiser. Beredskapsplaner måtte også iverksettes. Nå ser det ut til at situasjonen i apotekene er mer normal, etter at de blant annet har fått på plass nye smitteverntiltak og rutiner, og kundetilstrømmingen i stor grad har gått tilbake til det mer vanlige, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.


Forrige torsdag var 21 apotek stengt på grunn av koronavirus-situasjonen. Torsdag denne uken er tallet nede i 11.

– Apotekene gjør det de kan for å holde åpent. Ansatte lånes ut mellom apotek, farmasistudenter leies inn som vikarer, og noen apotek har noe reduserte åpningstider på grunn av lavere bemanning. Men tilbudet til apotekkundene er nesten som det pleier. Det er imponerende i den situasjonen vi er i nå, sier Lund.

Hold avstand! 
Han er opptatt av at kundene må være ekstra påpasselige når de er i apotekene. Det er samfunnskritisk at apotek kan holde åpent.

– Nå har myndighetene skjerpet inn rådene slik at det bør være en til to meter avstand mellom oss. Selv om ikke det alltid er mulig, understreker det hvor viktig det er å holde avstand. Ekstra viktig er det i apotek, der mange med andre sykdommer ferdes. Veldig mange apotek har også innført begrensninger på hvor mange kunder som kan være i apoteket samtidig. Det er viktig at kundene overholder disse begrensningene, påpeker Per T. Lund.

Er man i karantene bør man unngå å oppsøke apotek. Smittede skal selvsagt ikke komme til apotekene. Søk hjelp fra andre, eller ta kontakt med apoteket på telefon. Det er også mulig å bruke nettapotek for de som ikke kan gå i apoteket selv.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.