Dårlig balanse mellom mat og trim

balanserapporten tine
balanserapporten tine
Hor du god balanse mellom kosthold og trim?

Balanserapporten 2017, som viser hvordan nordmenn vurderer sitt eget aktivitetsnivå, kosthold, og hvor motiverte vi er for å gjøre endringer i livsstilen vår er offentliggjort idag. I undersøkelsen svarer mer enn 1 av 3 at de er misfornøyd med balansen mellom kosthold og fysisk aktivitet.


– Det som overrasker i årets undersøkelse er at de eldste, personer over 70 år, er markant mer fornøyde med balansen enn de yngre. Og i tillegg er det de eldste som er mest motiverte for å bli mer fysisk aktive sier klinisk ernæringsfysiolog, Anne Marie Skjølsvik i TINE.

Hele 7 av 10 nordmenn over 70 år er fornøyd med balansen mellom kosthold og fysisk aktivitet, mot 45 prosent av de mellom 30 og 39 år.

I Balanserapporten kommer det frem at over halvparten er misfornøyd med egen innsats når det gjelder fysisk aktivitet. Manglende motivasjon er hovedgrunnen til at folk beveger seg for lite. Minst motiverte er de mellom 15 og 29 år.

Rapporten viser også at mange nordmenn koser seg med litt søtsaker hver dag. Men vi skulle ønske vi spiste mindre sukker og søtsaker, og mer fisk og grønnsaker.

– Vi mennesker trenger mat for å leve. Hva, hvor mye og hvordan vi produserer maten vi spiser påvirker miljøet, samtidig som hvor mye og hva vi spiser påvirker helsen vår. Mat og klima er gjensidig avhengig av hverandre. Vi i TINE vil være med å sette bærekraftig kosthold på dagsorden, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.