Coronaviruset: Reiser du mot rådene kan forsikringen din bli ugyldig

hudkreft

Utenriksdepartementet ber nordmenn om å komme seg hjem. Fremtind dekker merkostnader ved ombooking og fremskyndelse av hjemreise. UD fraråder også reiser til alle land. Velger du likevel å reise den neste måneden, risikerer du at reiseforsikringen ikke er gyldig.


Norske myndigheter kommer nå med sterke oppfordringer om at innbyggerne ikke drar på noen reiser, fra 12. mars til og med 14. april. 

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

– Hvis du har kjøpt en privat reise, både utenlands og innenlands med avreise mellom 12. mars til 14. april, dekker vi kostnadene du får ved å avbestille reisen, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

– Men om du likevel skulle gjennomføre en reise i denne perioden, mot myndighetenes råd så kan du risikere at reiseforsikringen din ikke vil være gyldig

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Forsikringsselskapet henstiller kundene til å først kontakt med flyselskap, hotell eller annen reisearrangør, for å se hva de betaler tilbake for reisen. Forsikringsselskapet dekker mellomlegget som ikke dekkes av flyselskap, hotell eller reisearrangør. 

– Vi dekker også avbestilling av alle reiser i Norge frem til 14. april. Har du bestilt innenlands flyvning, tog eller booket hotell før 12. mars så vil vi dekke avbestilling eller merutgifter til dette, sier Nielsen.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

– For de som er på reise og som ønsker å reise hjem før planlagt så vil vi dekke merutgifter for ombooking/fremskyndelse av reisen, sier Nielsen.

Selskapet ber kundene som befinner seg i utlandet om å selv ta kontakt med flyselskap eller turoperatør for å organisere tidligere hjemreise.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.