Coronaviruset: Nesten 15.000 smittede og 242 døde på en dag

coronavirus

Coronaviruset som har sitt opphav i Wuhan-regionen i Kina har nå spredd seg til flere andre områder i Kina og det ser ut som om coronaviruset kan bli en verdensomspennende pandemi.


På bare en dag har nesten 15.000 blitt smittet og 242 har dødd av coronaviruset, ifølge Samhällsnytt. Viruset har også spredd seg til flere plasser rundt i Kina.

Coronaviruset har blant annet spredd seg til grensen av Nord-Korea, der det nå er meldt om flere dødsfall, opplyser Breitbart. Men viruset har også spredd seg til flere andre land.

Nå har Japan registrert sitt første dødsfall. Spredningen har også ført til at flere kinesiske ansvarlige har fått sparken, melder Caixin.

Coronaviruset (COVID-19) er ikke i slektskap med eller en form for influensa, viruset er en del av coronavirus-familien som inkluderer MERS og SARS.

Coronaviruset kan spre seg til omtrent to tredjedeler av verdens befolkning hvis den ikke kan kontrolleres, ifølge Hongkongs ledende folkehelseepidemiolog, ifølge Bodøposten.no. En slik spredning kan føre til et svært høyt antall døde.

Coronaviruset er et farlig virus, følg anbefalingene til myndighetene, og om du tror du har symptomer – kontakt helsepersonell snarest!


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.